/ 09 May

4 inspiratietips voor een lattenwand in jouw woning

Wil jij een echte eyecatcher op de muur van jouw ruimte? Kies dan voor een lattenwand. Deze optie past in elk interieur. Of je nu houdt van een moderne, minimalistische of industriële stijl. Lattenwanden zijn een prachtige manier om de uitstraling van een kamer te transformeren. Wil jij weten hoe je dit kan toepassen in jouw woning? Lees dan snel verder. Wij helpen je graag op weg met onze inspiratietips.

1. Speel met textuur

Lattenwanden geven van zichzelf al een prachtige textuur aan je vlakke muur. Meestal kiest men voor een reeks verticale latten. Denk ook eens aan andere patronen die je kunt creëren, zoals horizontale of diagonale lijnen. Een andere optie is om af te wisselen tussen verschillende diktes of materialen. Zo zorg je voor nog meer diepte en textuur in je wand.

 

2.Kies voor kleur

Hoewel de natuurlijke houttinten de meest populaire keuze zijn voor lattenwanden, is het zeker niet de enige optie. Door de latten te schilderen of beitsen kun je een unieke kleur kiezen die past bij jouw interieur. Ga voor een kleur die past bij de rest van je kamer, of juist voor een contrasterende kleur. Daarin is het ook leuk om te spelen met de kleur. Kies bijvoorbeeld voor verschillende tinten van dezelfde kleur of voor een kleurverloop.

 

3.Maak het functioneel

Een lattenwand is niet alleen een mooie decoratie, maar kan ook erg functioneel zijn! Denk aan het toevoegen van haken of planken. Op deze manier kun je de lattenwand ook gebruiken om er spullen aan op te hangen of op te zetten. Handig voor in de hal zodat je er je jassen en tassen aan kunt hangen. Ook in de keuken is dit functioneel te gebruiken, door je kookgerei en kruiden op de planken te plaatsen.

 

4.Een lattenwand als roomdivider

Wil jij een scheiding aanbrengen tussen twee ruimtes, maar wel licht behouden? Dan is een lattenwand als roomdivider een hele geschikte optie. Doordat er ruimte tussen de latten zit, valt het licht er mooi tussen. Wanneer je nog meer licht wilt creëren, kies je ervoor om de latten verder uit elkaar te plaatsen. Op deze manier zorg je wel voor een scheiding tussen twee ruimtes, maar behoud je de natuurlijke sfeer in de kamer.

Of je nu een muur in de woonkamer, slaapkamer of hal wilt transformeren, een lattenwand is een prachtige keuze. Je creëert meer karakter en textuur aan je muur. Te gebruiken als eyecatcher in de ruimte of als functionele kast. Door te spelen met verschillende patronen en kleuren kies je een lattenwand die perfect past bij jouw stijl. Kijk eens bij Stile Floors om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn.

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Thomasvanmanen.nl